AMSTERDAM - De beste vijf Roemeense tennissers ontbreken komend weekend bij de Davis Cup-ontmoeting tegen Nederland. Toch is er volgens captain Jan Siemerink geen sprake van een gelopen koers.

“Voor deze Roemeense jongens is dit de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben”, zei Siemerink woensdag tijdens de persconferentie in de Amsterdamse Sporthallen Zuid waar het duel gespeeld wordt.

“Zondag kwamen ze aan in Nederland en gingen ze meteen anderhalf uur trainen. Dat geeft aan hoe serieus ze deze wedstrijd nemen.”

Boycot

De Roemeense tennissers Victor Hanescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Marius Copil en Horia Tecau boycotten het duel met Nederland, omdat ze het niet eens zijn met het ontslag van de vorige captain Andrei Pavel.

Hun plaats wordt ingenomen door Anrei Daescu, Darius Bragusi, Florin Mergea en Petru Luncano. Laatstgenoemde is als nummer 433 de beste speler van het team.

De nieuwe captain Ciprian Corumb wilde niet ingaan op de problemen in het Roemeense tennis. “Daar zeg ik niets over. Dit is nu het team en ik geloof dat we hier kunnen winnen.”

Wereldgroep

De boycot van de Roemenen roept gemengde gevoelens op bij Siemerink. “Natuurlijk wil je winnen om richting de Wereldgroep te gaan."

"Maar willen we echt in die Wereldgroep thuishoren, dan moet ons niveau omhoog. En daarvoor hebben we de ervaring van het spelen tegen toplanden nodig.”

Over het niveau van de Roemeense spelers kon Siemerink weinig zeggen. “De jongens die nu in het team zitten ken ik niet.”

De Nederlandse kopman Robin Haase kent alleen de 22-jarige Luncano. “In de jeugd was hij erg goed. Echt een belofte, maar tot heden heeft hij die nog niet kunnen inlossen. ”