MÜNCHEN - Bayern München is nog één horde verwijderd van de finale in de Champions League in eigen stadion.

De Duitse ploeg won ook de return tegen Olympique Marseille met 2-0 en moet in de halve eindstrijd van het lucratieve toernooi, zeer waarschijnlijk, af zien te rekenen met Real Madrid.

Jupp Heynckes toonde vooraf respect voor 'OM' en eiste waakzaamheid.

Niettemin gaf de trainer van Bayern de niet topfitte Arjen Robben en Mario Gomez, de voorbije weken voorbeelden van aanvallende daadkracht en productiviteit, rust met het oog op spannender tijden. Ze werden nauwelijks gemist.

Gewaardeerd

De snelle treffer van Ivica Olic, met Thomas Müller de voorhoede vormend, staafde het gelijk van de geroutineerde oefenmeester om zijn superduo te sparen. De Kroaat gleed een voorzet van Franck Ribéry, erg actief tegen zijn oude club en ditmaal wel gewaardeerd door het publiek, binnen.

De 1-0 was een bevrijding, vooral voor Olympique. De Fransen, in Ligue 1 ook al worstelend, gooiden het juk af en vielen onbekommerd aan in de wetenschap dat elke andere keus op ongezouten kritiek zou komen te staan.

Het resultaat was een amusant duel in de Allianz Arena met alle ruimte voor opportunistische probeersels (OM) en voor counters (Bayern).

De energieke middenvelder Stéphane Mbia hield doelman Manuel Neuer vooral wakker met schoten van afstand, Löic Remy en Brandão gaven speldenprikjes.

Steve Mandanda, terug in het Franse doel, had zijn handen vol aan van alles en nog wat. Meestal was zijn reactie afdoende, maar op een inzet van Toni Kroos (paal) en Olic (2-0) had hij, nog voor rust, geen antwoord.

Alaba

Aan de tweede goal van de reservespits, in de slotfase als beloning afgelost door Gomez, ging voorbereidend werk van David Alaba vooraf. De linksachter verscheen vaak en graag voorin, evenals Philipp Lahm aan de andere kant van het veld.

In de tweede helft veranderde niets aan de strijdwijze. Müller, een van het viertal dat geen gele kaart kon lijden, maakte die niet mee. Hij werd na veertig minuten, met een pijnlijk gezicht, vervangen door Rafinha.

Kroos, eveneens op 'scherp', werd later naar de kant gehaald ten gunste van ex-Heerenvener Danijel Pranjic.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd