ZEIST - Het wegennet rond De Kuip krijgt zondag voor en na de bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo bijna vijfhonderd supportersbussen te verwerken. 

Volgens de KNVB, die zich baseerde op cijfers van dinsdagochtend, komen de fans van Heracles Almelo met 264 bussen en duizend auto's. De aanhangers van PSV reizen in vijf treinen, 202 bussen en 175 auto's.

De twee clubs hebben elk de beschikking over 17.500 tickets gekregen. De KNVB rekent erop dat De Kuip met 45.000 toeschouwers uitverkocht zal zijn.

De resterende achthonderd kaarten voor de neutrale vakken worden vanaf woensdagochtend te koop aangeboden aan leden van de supportersclub Oranje en OnsOranje.

Indien er donderdag nog toegangsbewijzen over zijn, dan krijgen ook de seizoenkaarthouders en clubkaarthouders van alle andere clubs in het betaalde voetbal de kans om een ticket te kopen.

In het NUsport-magazine van deze week blikken Heracles-speler Willie Overtoom en Studio Sport-presentator Tom Egbers vooruit op de bekerfinale. Het magazine ligt nu in de winkels en is ook op de iPad verkrijgbaar.