AMSTERDAM - Ondanks de afgeketste overgang van sc Heerenveen naar Ajax tijdens de winterse transferperiode staat Luciano Narsingh nog altijd open voor een transfer naar de Amsterdamse club.

Door Remco Regterschot

"Ik wil nog niet naar het buitenland, dus dan is een Nederlandse topclub een logische volgende stap", stelt de rappe vleugelaanvaller in het magazine van NUsport.

"En Ajax is zo'n topclub. Als ik daar naar toe kan, hoef ik er niet lang over na te denken", vervolgt hij.

De 21-jarige speler, wiens contract in Friesland tot medio 2013 loopt, houdt echter meerdere opties open. "Ik zie PSV of FC Twente ook als een stap hogerop."

Narsingh wilde afgelopen winter niet door de achterdeur uit Friesland. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline deed Ajax een bod op de speler. Hij wilde echter eerst het gesprek met trainer Frank de Boer aangaan over hoe hij zijn rol voor zich zag.

"Maar daar was geen tijd meer voor. Omdat ik hier ook goed bezig was en het seizoen bij Heerenveen wilde afmaken, ben ik niet gegaan. Maar wie weet, na dit seizoen wel."

Overigens speelde Narsingh tijdens zijn jeugd al kortstondig voor Ajax. "Tja, ik heb gelezen dat mijn transfersom zes miljoen was", zegt de aanvaller nu. "Terwijl Ajax me ooit gratis had kunnen hebben."

Een uitgebreid interview met Narsingh over onder meer Marco van Basten, Ajax, Bas Dost en de titelstrijd, is te lezen in het NUsport-magazine van deze week, dat vanaf dinsdag in de winkels ligt en ook op de iPad verkrijgbaar is.