AMSTERDAM - TVM gaat de komende dagen in overleg. Patrick Wouters, de teammanager van de schaatsploeg van TVM, zegt tegenover NUsport dat hij met teamleden gaat kijken hoe het beste de ploeg kan versterken.

“Misschien is het ook wel de moeite waard om nog even te wachten'', laat Wouters weten.

Wouter olde Heuvel maakte maandag bekend na zes seizoenen te vertrekken bij de groene verzekeringsformatie.

Eerder werd al duidelijk dat zijn broer Remco olde Heuvel en Jorien Voorhuis volgend jaar niet zouden terugkeren. Daartegenover staat de komst van stayer Douwe de Vries, die de formatie van Sven Kramer en Ireen Wüst komt versterken.

Ook Jan Blokhuijsen staat onder contract bij TVM. Met Linda de Vries - die voor Team Liga reed - zijn de onderhandelingen nog gaande.

Buitenlander

Volgens Wouters is de kans groter dat de laatste toevoeging een man zal zijn dan een vrouw. De komst van een buitenlander sluit Wouters niet uit. ''Ik wil met iedereen praten.''

Maar hij wilde hij niets zeggen over de strategie. “Dat ga ik de komende dagen eens bespreken met Gerard Kemkers, maar ook met Wüst, Kramer en Blokhuijsen.”

Wouters meent dat er sprake van een ‘vreemde situatie’ op de transfermarkt. “Er heerst onduidelijkheid. Iedereen lijkt in de wachtstand te staan, het is minder overzichtelijk wat de beweegredenen van mensen zijn of zullen worden.”