ROTTERDAM – Feyenoord hoopt op korte termijn een aantal talenten voor langere tijd vast te leggen. Technisch directeur Martin van Geel praat deze week met de belangenbehartigers van Kelvin Leerdam en Jerson Cabral.

John Veldman komt donderdag als eerste langs bij de ‘td’.

De zaakwaarnemer van Leerdam zal daarbij terugkomen op de aanbieding die begin februari aan de 21-jarige rechtsback werd gedaan om diens tot medio 2013 lopende contract open te breken en te verlengen.

Vrijdag spreekt Van Geel met Wessel Weezenberg, de belangenbehartiger van Cabral. Ook de 21-jarige linksbuiten ligt bij Feyenoord vast tot halverwege 2013. Hij kreeg eind januari al een voorstel om zijn contract tegen een hoger salaris te verlengen.

“Beide zaakwaarnemers zullen terugkomen op de aanbieding die hun spelers is gedaan”, aldus Van Geel. “Of we deze week al tot een akkoord kunnen komen is afwachten.”

Bescherming

Binnenkort praat de technisch directeur eveneens met de zaakwaarnemers van de A-junioren Anass Achahbar (18), Tonny Trindade de Vilhena (17) en Terence Kongolo (18). De eerste twee talenten liggen vast tot de zomer van 2014, Kongolo tot die van 2013.

“We willen die jongens financieel belonen voor de ontwikkeling die ze de dit seizoen doormaken,” zegt Van Geel. “Daarnaast willen we een stuk bescherming inbouwen door ze langer aan ons te binden.”

De doelmannen Erwin Mulder (contract tot medio 2013) en Ronald Graafland (contract tot komende zomer) werd door Feyenoord al eerder een aanbieding gedaan. Zij geven beiden aan dat het een kwestie van tijd is voordat ze een nieuwe verbintenis tekenen.