AMSTERDAM - De Franse premier François Fillon heeft goede hoop dat de Franse Grand Prix op korte termijn terugkeert op de Formule 1-kalender, maar de berichten dat de kogel al door de kerk is noemt hij voorbarig.

Fillon bracht vrijdag een bezoek aan het Paul Ricard Circuit (Le Castellet), de beoogde locatie van race.

Volgens de premier is er een voorlopig akkoord bereikt met de organisatie van de Formule 1, al zouden de Fransen vooralsnog twee miljoen euro minder willen betalen dan de leiding van de koningsklasse verlangt.

“Het is in elk geval niet mogelijk de Grand Prix elk jaar te organiseren”, liet Fillon optekenen in lokale media. “We willen rouleren met een ander land (waarschijnlijk België, red.). Het voorstel dat er nu ligt is redelijk.”

Zeker is dat de regering het project financieel niet ondersteunt. “De staat juicht het initiatief toe, maar we zullen niet verder gaan.”

Magny-Cours

Op Le Castellet werden tussen 1971 en 1990 al Grands Prix afgewerkt. Daarna verhuisde de Franse Grand Prix naar Magny-Cours. In 2008 vond daar de voorlopig laatste editie plaats.

Na een magere periode heeft Frankrijk momenteel drie coureurs in de Formule 1: Romain Grosjean (Lotus), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) en Charles Pic (Marussia).