AMSTERDAM - Philippe Gilbert gaat zondag na zijn tegenvallende prestaties van de laatste weken zonder verwachtingen van start in de Ronde van Vlaanderen.

“Ik moet realistisch zijn. Mijn resultaten de voorbije weken waren niet goed. Andere renners zoals Tom Boonen en Fabian Cancellara zijn veel sterker”, zegt de Belgische renner van BMC in Het Nieuwsblad.

“Ik denk niet aan winst, maar ik hoop dat ik zondag mee in de finale kan strijden. Dat zou goed zijn voor mijn vertrouwen voor de komende wedstrijden. Lukt het me niet, dan is dat jammer, maar dan zijn er nog twee weken tijd tot de Amstel Gold Race.”

Volgens Gilbert, die vorig jaar vanaf medio april de ene na de andere koers won, is de Ronde lastiger geworden door het nieuwe parcours. “De drievoudige combinatie Oude Kwaremont-Paterberg is zeer zwaar. Er is bijna geen tijd om te herstellen.”

“Nu het zo lastig is, kan dat voor een speciale wedstrijd zorgen. Misschien draait een vroege vlucht wel goed uit, maar het kan net zo goed een gesloten wedstrijd worden tot aan de laatste dertig kilometer.”