AMSTERDAM - Rafael Nadal zal vrijdag niet in actie komen in de halve finale van het masterstoernooi in Miami. De Spanjaard is geblesseerd aan zijn knie.

De nummer twee van de wereld meldde dit zelf via Twitter, een kleine twee uur voordat de wedstrijd zou beginnen.

"Het spijt me heel erg voor al mijn fans, hier in Miami en over de hele wereld. Mijn knie laat me niet spelen vandaag", schreef Nadal.

De man van Mallorca heeft een geschiedenis van knieblessures, vooral aan zijn linkerbeen. Hij speelde dit jaar geen toernooien in februari om te herstellen.

Bij zijn rentree in Indian Wells twee weken geleden kreeg hij echter weer last van zijn linkerknie. Hij haalde toen wel de halve finale, die hij verloor van Roger Federer.

Tijdens het toernooi in Florida, dat Nadal nog nooit gewonnen heeft, vertelde hij wederom dat hij niet honderd procent fit was. Tijdens zijn partij in de vierde ronde moest hij ook behandeld worden aan zijn zwakke gewricht.

Andy Murray

Nadal zou de degens kruisen met Andy Murray voor een plek in de eindstrijd.

De Brit weet zich nu al zonder te spelen geplaatst voor de finale, waarin hij tegen de winnaar van het duel tussen de nummer één van de wereld Novak Djokovic en de Argentijn Juan Monaco zal uitkomen.