KORTRIJK - Volgens Niki Terpstra liegt het nieuwe parcours van de Ronde van Vlaanderen er niet om. De renner van Omega Pharma-QuickStep denkt dat de Oude Kwaremont de rol van de Muur als scherprechter zal overnemen.

“De druk is vrij groot, maar het is een fijn gevoel; die rondekoorts”, zegt Terpstra twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen.

Terpstra vindt het jammer dat de Muur is verdwenen uit het parcours. “De Oude Kwaremont is echter ook een mooie heuvel. De Oude Kwaremont wordt de nieuwe muur.”

“Iedereen is bang voor die moeilijke finale. De race is behoorlijk zwaar. Wie er wint? Dat zien we aan de finish.”

Terpstra, die ruim een week geleden Dwars door Vlaanderen won, is zondag samen met Sylvain Chavanel en Tom Boonen een van de kopmannen van Omega Pharma-QuickStep.

Vorig jaar miste de Nederlander ‘Vlaanderens Mooiste’ als gevolg van een sleutelbeenbreuk die hij opliep in de Driedaagse De Panne. Terpsta’s beste notering in de Ronde van Vlaanderen is een veertiende plaats in 2008, toen hij voor Milram reed.

Boonen aast overigens op zijn derde zege in de klassieker. Dat zou een evenaring zijn van het record van Achiel Buysse, Eric Leman, Fiorenzi Magni en Johan Museeuw.