AMSTERDAM - De hoge gestelde eisen in het rijderscontract door het management van Jos Verstappen hebben geleid tot een breuk in de onderhandelingen met het Jordan Grand Prix team. Dit meldt Trust maandag. Trust heeft daarom de banden met het management van de Limburgse coureur verbroken.

Michel Perridon had al eerder aan de stok met het management van Verstappen, Huub Rothengatter en Raymond Vermeulen. Perridon beschuldigde de manager Huub Rothengatter een paar maanden geleden van 'het vullen van zijn eigen zakken' en hij vond Rothengatter een 'vervelende factor in de relatie met Jos.' Na deze uitspraken zette hij de manager aan de kant en ging hij zelf onderhandelen met Eddie Jordan.

Het onderhandelen viel de Trust-baas wat tegen en Verstappen vroeg toen zelf om de terugkomst van Huub Rothengatter begin februari. Maar ook Rothengatter faalde om de Limburger in een stoeltje te krijgen. Volgens Perridon omdat het management 'te hoge eisen stelden'.

Trust heeft eerder bevestigd achter Jos als coureur te blijven staan en hem te blijven steunen. "Dit geldt nog steeds, enkel niet met het huidige management. Indien zich nog mogelijkheden zouden voordoen om een stoel te bemachtigen gedurende het komende seizoen wil Trust deze kans voor de volle 100 procent benutten en niet laten mislopen op te hoge eisen van het management van Jos", aldus Michel Perridon, directeur van Trust.

Trust wil echter wel actief blijven als sponsor in de autosport enonderzoekt momenteel verschillende mogelijkheden. "Er zijn voldoendeaanwezige talenten in Nederland, die met de juiste sponsoren en het juistemanagement verder kunnen groeien en binnen afzienbare tijd in de Formule 1kunnen rijden", aldus Trust.