AMSTERDAM - Felipe Massa geeft toe dat de moeizame seizoensstart die de Braziliaan beleeft hem pijn doet. De Ferrari-coureur heeft er echter vertrouwen in dat hij snel de weg omhoog vindt.

Zowel in de openingsrace in Australië als de Grand Prix van Maleisië scoorde Massa geen punten en kwam hij tot teleurstellende kwalificaties. Fernando Alonso kwam met de tegenvallende F2012 een stuk beter voor de dag en gaat aan de leiding in het kampioenschap.

Massa zou eigenlijk direct vanuit Maleisië naar Brazilië vliegen, maar koos er uiteindelijk voor om naar de fabriek in Italië te gaan om de eerste twee Grands Prix van het Formule 1-seizoen uitgebreid te analyseren.

Na besprekingen met zijn race-engineer Rob Smedley en technisch directeur Pat Fry ziet Massa weer genoeg redenen om de toekomst positief in te zien.

"Ik ben teleurgesteld, dat hoef ik niet te ontkennen", zegt hij op de Ferrari-site. "Geen punten scoren in de de eerste twee races doet pijn, maar nu is het tijd om vooruit te kijken."

"Het is niet de eerste keer dat ik door een lastige periode ga en ik weet dat het tij snel kan keren. Dit is echter wel een moment om alles uit mezelf te halen want ik wil dat het snel beter gaat."

"Ik wil graag dat het weer normaal wordt; een situatie waarin ik mijn talent weer kan tonen zoals ik dat altijd heb gedaan en waarvan het team weet dat ik het kan."

Vertrouwen

Massa behield de afgelopen weken het vertrouwen van de teamleiding van Ferrari, al doen veel geruchten de ronde dat Sergio Perez (die in Maleisië knap twee werd) de Braziliaan spoedig zal vervangen.

"Het was goed om te horen en te lezen wat er door president Luca di Montezemolo, teambaas Stefano Domenicali en mijn teammaat Fernando Alonso was gezegd."

"Ik voel dat er vertrouwen is rond mijn persoon. Het team is verenigd in de steun die ze mij geven, dat is belangrijk. Nu wil ik dat vertrouwen zo snel mogelijk terugbetalen."