ROTTERDAM - Tim Henman heeft voor de derde keer de finale van het tennistoernooi in Rotterdam bereikt. De Brit versloeg in de halve eindstrijd de Kroaat Ivan Ljubicic met 7-5 6-4.

Henman verloor in 1999 en 2000 de finale van respectievelijk de Rus Jevgeni Kafelnikov en de Fransman Cedric Pioline. Hij krijgt zondag tegen de winnaar van het Franse onderonsje tussen titelverdediger Nicolas Escudé en Sebastien Grosjean opnieuw de kans het toernooi op zijn naam te schrijven.

"Ik ben heel tevreden over het spel dat ik hier laat zien", aldus de nummer elf van de wereld. "Dat geeft vertrouwen. Bovendien voel ik me hier thuis. Na vijf optredens ben ik inmiddels gewend aan de omstandigheden."

Henman, die eerder dit jaar al in Adelaide de eindzege pakte, heeft een lichte voorkeur voor Grosjean als tegenstander in de finale. Hij heeft tegen hem een positieve balans (2-1), terwijl hij van Escudé vier van de vijf wedstrijden heeft verloren.

"Maar het zijn allebei goede spelers. In de finale van het toernooi kun je ook eigenlijk geen makkelijke wedstrijd meer verwachten. Het belangrijkste is dat ik zondag eindelijk eens het toernooi win."