MILAAN - AC Milan heeft zondag in de Italiaanse competitie twee punten ingeleverd. De koploper van de Serie A kwam bij Lecce niet verder dan 1-1. De Oekraïense spits Andrej Sjevtsjenko maakte na rust gelijk.

Naaste concurrent AS Roma profiteerde niet. De Romeinen kwamen in en tegen Ancona niet tot scoren. De thuisclub, die stijf onderaan staat, ook niet. Het verschil tussen Milan en Roma bleef vijf punten. Juventus naderde wel. De overwinning op het bescheiden Reggina was allesbehalve overtuigend: 1-0. Enzo Maresca was de held. Het gat met Milan is nu nog zes punten.

Milan had zeven duels op rij gewonnen en achtte Lecce een geschikte kandidaat voor de achtste zege. De werkelijkheid was anders. In de openingsfase had alleen Dida in het doel van Milan volop werk. De Braziliaan was na 20 minuten kansloos bij een prachtige vrije trap van de Uruguayaan Chevanton.

Sjevtsjenko

Sjevtsjenko herstelde het evenwicht met zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. Over de 1-1 mocht Milan, met Seedorf van begin tot eind op het veld, niet eens mopperen. Frustrerender was de gele kaart die Paolo Maldini kreeg. De aanvoerder mist daardoor de derby tegen Internazionale.

Inter

Inter vergaloppeerde zich voor eigen publiek lelijk, 1-2 tegen Udinese. Pinzi en Fava zetten de bezoekers na rust op 0-2. Alleen oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz deed nog iets terug. Andy van der Meyde trof geen blaam. Hij keek toe vanaf de reservebank.

Lazio

Lazio liep drie punten weg bij Inter. Jaap Stam had een aandeel in de overwinning op Empoli: 3-0. De Nederlandse verdediger scoorde na rust. Een andere verdediger, de Portugees Couto, en Zauri hadden voor rust al elk een doelpunt gemaakt.

PSV's Europese opponent Perugia ging thuis onderuit tegen Chievo Verona: 0-2. Barzagli en Cossato scoorden in de slotfase.