BARCELONA - FC Barcelona is bezig aan een goede reeks in de Spaanse Primera Division. De ploeg van Frank Rijkaard versloeg zondag Atletico Madrid voor een kleine 100.000 tevreden toeschouwers met 3-1. Het betekende al weer de vierde zege op rij voor de Catalanen.

De in januari aangetrokken Edgar Davids moest in de 68e minuut na zijn tweede gele kaart naar de kant. De eerste had hij nog geen vijf minuten eerder gekregen. Rijkaard was verder gestart met de Nederlanders Reiziger, Van Bronckhorst en Cocu in de basis. Het meespelen van die laatste was verrassend omdat het er vorige week nog op leek dat de oud-PSV'er was geveld door een spierblessure.

Saviola opende na 10 minuten de score op aangeven van Reiziger van achteruit. Atletico kwam nog op gelijke hoogte door Nikolaidis, maar nog voor rust waren Ronaldinho en Luis Garcia trefzeker. Bij Atletico viel Musampa 10 minuten voor tijd in, Overmars kwam in de extra tijd namens Barcelona nog even in het veld.

Real

Koploper Real Madrid hield zich zondagavond met de grootste moeite naaste rivaal Valencia van het lijf. Het zinderende duel, met acht gele kaarten, eindigde in 1-1. Real behield daardoor de twee punten voorsprong.

Figo

De Portugese international Figo maakte pas in blessuretijd gelijk. Hij schoot in de 93e minuut een omstreden strafschop binnen. De bezoekers waren een kwartier voor tijd op voorsprong gekomen door knallende kopbal van Roberto Ayala.

Deportivo la Coruna profiteerde van dat gelijkspel door Osasuna met 2-0 te verslaan en Real te naderen tot op vier punten. Victor maakte beide treffers al voor rust.