MIAMI - Andy Roddick heeft maandagavond de zegereeks van Roger Federer gestopt.

De Amerikaan schakelde de Zwitser uit in de derde ronde van het aansprekende toernooi in Miami. Ondanks een opleving in de tweede set, ging de nummer drie van wereld in drie sets onderuit: 7-6 1-6 6-4.

Federer verkeerde de laatste weken in topvorm. Hij won tot aan de confrontatie met Roddick 16 partijen op rij en drie titels (Rotterdam, Dubai en Indian Wells).

Roddick, weggezakt naar de 34e plaats op de wereldranglijst, liet vertrouwd spel zien. Hij serveerde sterk en sloeg een meedogenloze forehand.

"Ik heb dit jaar al veel wedstrijden gespeeld en dat eist zijn tol. Ik was vermoeid, maar denk toch dat het meer mentaal dan fysiek was", verklaarde Federer zijn nederlaag. "Ik had ook genoeg kansen, maar miste het geluk bij beslissende breekpunten."

Roddick liet zich niet te veel meevoeren in de euforie van de overwinning: "Er bestaan geen scripts in tennis. In 2008 won ik hier ook van Roger, een ronde later verloor ik van Davidenko. Tennis is onvoorspelbaar en daarom het beste amusement ter wereld."

Azarenka

Viktoria Azarenka heeft met veel moeite de kwartfinales bereikt van het vrouwenttoernooi in Miami. De nummer één van de wereld uit Wit-Rusland vocht zich maandagavond (plaatselijke tijd) na een lange partij van bijna drie uur in drie sets langs de Slowaakse Dominika Cibulkova: 1-6 7-6 7-5.

Het duurde lang voordat Azarenka vat kreeg op het energieke spel van haar tegenstandster. Cibulkova, 18e op de wereldranglijst, kwam 6-1 en 5-2 voor, maar slaagde er niet in de partij in haar voordeel te beslechten.

Azarenka vocht zich terug in de wedstrijd door het tweede bedrijf in de tiebreak te winnen. Ook de derde set was voor haar, hoewel Cibulkova ook toen de nodige kansen kreeg om het af te maken.