AMSTERDAM - Claudio Ranieri is niet langer de coach van Inter. De Italiaan was pas zes maanden de baas bij de club van Wesley Sneijder.

Dit meldde de club maandagavond op haar eigen website.

"Inter wil Claudio Ranieri en zijn staf bedanken voor hun professionaliteit en inzet in de laatste maanden", zo luidde de officiële verklaring.

Het contract van de oud-trainer van onder meer Chelsea, Valencia, Juventus en AS Roma liep nog tot medio 2013.

Inter verloor zondag tegen Juventus al zijn twaalfde wedstrijd van het jaar in de Serie A. Vlak na de wedstrijd verklaarde voorzitter Massimo Moratti nog dat hij zijn trainer tot het eind van het seizoen zou laten zitten.

Zes uit tien verloren

Een dag later is de sterke man toch van gedachten veranderd. De Milanezen begonnen aanvankelijk uitstekend onder Ranieri, maar vanaf eind januari ging het steeds minder.

De 'Nerazzurri' hebben nu zes van hun laatste tien duels verloren, staan achtste in de competitie en hebben steeds minder kans op plaatsing voor de Champions League.

Dit seizoen is Inter al uitgeschakeld in het miljoenenbal, na een nederlaag bij de laatste zestien tegen Olympique Marseille.

Derde coach

Jeugdcoach Andrea Stramaccioni zal de taken van Ranieri voorlopig overnemen. Hij won afgelopen zondag met de A1 nog de NextGen Series. In de finale van de 'Champions League voor junioren' werden de leeftijdsgenoten van Ajax in de finale verslagen.

Stramaccioni is al de derde coach van Inter dit seizoen. Gian Piero Gasperini werd in september na vijf officiële wedstrijden weggestuurd.

Zijn voornaamste opdracht zal zijn om de zeven punten achterstand op de huidige nummer vier Napoli weg te werken.