HAMBURG - Romeo Castelen is het slachtoffer geworden van de tegenvallende prestaties van zijn collega's bij Hamburger SV.

Coach Thorsten Fink heeft, nu zelfs degradatie uit de Bundesliga dreigt, besloten de trainingsintensiteit op te voeren en te werken met een kleinere selectie.

Daarin is geen plaats voor Castelen en Muhamed Besic. Zijn gaan naar het Hamburgse reserveteam, dat in de Regionalliga uitkomt.

Castelen (ex-ADO Den Haag en Feyenoord) verhuisde in 2007 van Rotterdam naar Hamburg. De afgelopen jaren kwam de vleugelaanvaller aan voetballen amper toe door onophoudelijke blessureleed.

De 28-jarige pechvogel vertrekt aan het eind van het seizoen sowieso bij HSV.

Geschrokken

De tienvoudig international had de mededeling niet verwacht. "Ik schrok er wel een beetje van, want de hoofdmacht heeft momenteel veel moeite met wedstrijden. Zelf was ik de laatste weken goed bezig op de trainingen en had stiekem gehoopt op een kans", aldus Castelen tegen Voetbal International.

Hij had door zijn trainingsarbeid nog gehoopt zijn trainer te overtuigen. "Helaas is dat niet gelukt. Fink kiest nu eenmaal voor anderen. Achteraf was het beter geweest als ik in de winterstop vertrokken was naar een club waar ik wel lekker kon voetballen."

Wedstrijden spelen

Castelen ziet toch nog een voordeel van zijn terugzetting naar de tweede selectie. "Het is nu misschien wel mogelijk om een paar wedstrijden te spelen. Die kans heb ik afgelopen maanden níét gehad.'

'Intussen kijk ik rustig om me heen voor volgend seizoen. Er spelen wel wat dingen. Ik weet dat sommige clubs wat huiverig zijn, twijfelen aan mijn fitheid. Maar ik ben echt topfit! Ik ben nog hongerig en ambitieus om voor een leuke club te voetballen.'