MANCHESTER - Mede door twee treffers van Ruud van Nistelrooij heeft Manchester United zich zaterdag voor het eerst sinds 1999 geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. United won op eigen veld met 4-2 van stadgenoot Manchester City. Scholes en Cristiano Ronaldo maakten de andere goals voor United.

Lange tijd speelde de thuisploeg met tien man, aangezien verdediger Gary Neville zes minuten voor de rust met rood naar de kleedkamers werd gestuurd. City profiteerde daar echter pas laat van. In de laatste twaalf minuten scoorden de bezoekers pas, via Tarnat en Fowler. Bij City zat Bosvelt deze keer op de bank.

Arsenals kersverse aanwinst Jose Antonio Reyes was een dag later verantwoordelijk voor de uitschakeling van Chelsea. Arsenal versloeg de stadgenoot met 2-1. De Spanjaard maakte beide doelpunten, nadat Mutu Chelsea voor rust op voorsprong had gezet.

Het waren de eerste twee doelpunten van Reyes in dienst van Arsenal, de club die hem in de winter voor 30 miljoen euro van Sevilla overnam. Het was de vierde opeenvolgende keer dat Arsenal Chelsea de weg versperde richting finale van het prestigieuze Engelse bekertoernooi.

Verder plaatsten zich Sheffield United (ten koste van Colchester), Millwall (Burnley) en Tranmere (Swansea) voor de kwartfinales. Bij Sheffield begon oud-international Boussatta in de basis. Bij Tranmere vormde doelman Achterberg de Nederlandse inbreng.

Drie duels krijgen een replay. Fulham, met een uitblinkende doelman Van der Sar, en West Ham speelden gelijk in de Londense derby, 0-0. Liverpool en Portsmouth, met De Zeeuw in de basis, sloten af op 1-1, net als Sunderland en Birmingham City.