WAALWIJK - RKC heeft zondag een simpele overwinning behaald op FC Zwolle: 2-0. De eindstand was al bij de rust bereikt door treffers van Boulahrouz en Molhoek. “Ik was blij dat we snel op voorsprong kwamen,” aldus RKC-trainer Jol. “Dat gaf vertrouwen. Daarbij hebben we niet veel weggegeven.”

RKC, gestart zonder de gepasseerde Hoogendorp, domineerde voor rust eenvoudig over FC Zwolle, dat tot rechtstreekse degradatie is gedoemd. Na 20 minuten kon Boulahrouz op aangeven van Boutahar alleen op doelman Van der Werff afgaan: 1-0. Tien minuten later kopte Molhoek een hoekschop van Boutahar achter de Zwolse doelman: -0.

Niedzielan zorgt voor herstel NEC

NEC heeft zich knap hersteld van een dramatische week. De ruime zege op FC Utrecht (4-0) was meer dan welkom in de Nijmeegse gelederen.

Na de uitschakeling in het Amstel-Cuptoernooi tegen Sparta en de nederlaag bij FC Groningen, nam trainer Neeskens krasse maatregelen. Hij zette Schuurman en topscorer Hersi op de bank. De Poolse spits Niedzielan mocht ondanks de naweeën van griep en een trainingsachterstand wel opdraven.

Pure klasse

Hij beloonde het vertrouwen met twee wonderschone treffers en is al tot publiekslieveling uitgegroeid. Het thuisfront genoot volop mee, de wedstrijd werd rechtstreeks op de Poolse televisie uitgezonden. De 1-0 en 4-0 van Niedzielan verraadden pure klasse, met de techniek en snelheid van NEC's duurste aankoop ooit zit het wel goed.

Barreto

Ook de jonge Paraguayaanse middenvelder Barreto is een aanwinst voor het elftal.

De Tsjech Simr maakte de 2-0 met een van richting veranderd afstandsschot. “We durven eindelijk weer eens van afstand te schieten”, zei Neeskens. In de tweede helft scoorde Van der Doelen van een afleggertje van Niedzielan.