JOSE - In het tennistoernooi van San Jose heeft de Amerikaan Mardy Fish voor een verrassing gezorgd door in de halve finale zijn landgenoot Andre Agassi uit te schakelen. Agassi was vijfvoudig winnaar in dit Californische ATP-toernooi.

Fish triomfeerde met 5-7 6-4 6-2. In de eindstrijd speelt hij tegen favoriet Andy Roddick. De voormalige nummer één triomfeerde over Robert Kendrick in eveneens een geheel Amerikaanse halve eindstrijd: 7-6 6-2.

Voor de 22-jarige Mardy Fish was de overwinning op de 34-jarige Agassi een van de grootste overwinningen uit zijn loopbaan. “Zo niet de grootste”, zei de speler na afloop.

Vijandige sfeer

De wedstrijd was in vijandige sfeer geëindigd. Agassi werd dolgedraaid door harde opslagen van zijn tegenstander maar ook in slagwisselingen van de baseline. In de tweede set maakte Agassi een obsceen gebaar naar Fish, vuistpompen. Na afloop verklaarde hij dit gedaan te hebben om beter in zijn spel te komen.

Fish vatte het op als een intimidatiepoging. “Ik werd er nog giftiger van. Vanaf dat moment was ik nog meer bezeten om hem te verslaan.” In de derde set was Agassi nergens meer. Hij werd twee keer gebroken in zijn opslagbeurten en verloor de partij.

Andy Roddick

Andy Roddick had in zijn wedstrijd weinig moeite met Kendrick. Hij lanceerde services tussen 210 en 225 kilometer per uur. Kendrick hield hem bij tot de tiebreak. Toen Roddick deze in zijn voordeel besliste was het snel afgelopen.

Gustavo Kuerten

De finale in het Chileense Vina del Mar gaat tussen de lokale favoriet Fernando Gonzalez en Zuid-Amerika's meest geliefde tennisser: Gustavo Kuerten. De Braziliaan won in de halve finale van de Spanjaard David Sanchez (7-6 6-4) en Gonzalez versloeg de tweede Braziliaan, Flavio Saretta, met 6-2 en 6-3.