ARNHEM/BREDA/HEERENVEEN - Heerenveen heeft zaterdagavond in eigen stadion gelijk gespeeld tegen Willem II: 1-1. Ook bij NAC - Roda JC werd er niet gescoord.

Bekijk video Vitesse - RBC: Modem/ Breedband

In Heerenveen scoorde Seip in een slechte wedstrijd in de zestiende minuut voor de Friezen. Caluwe maakte kort voor tijd gelijk.

Veel interessanter was de wedstrijd tussen NAC en Roda JC niet. De ronduit saaie wedstrijd leverde zaterdagavond geen goals op. Roda hoefde niet echt en NAC, na rust sterker, kon geen bressen slaan in de stugge Limburgse defensie. Via de Hongaar Féhèr miste NAC in de 66e minuut de beste kans op de winst. Féhèrs lob over doelman Kujovic werd door Vandenbroeck uit de doelmond gelepeld.

Vitesse

Voor Vitesse komt de nacompetitie steeds dichterbij. De club uit Arnhem verloor zaterdagavond in het Gelredome met 1-2 van RBC Roosendaal. De Graaf en Hesp scoorden voor de Brabanders. Rink benutte in de slotfase een strafschop namens Vitesse, dat voor de eerste keer doel trof in zeven opeenvolgende competitiewedstrijden.

RBC, dat de voorgaande duels met RKC Waalwijk (1-3) en Roda JC (1-4) verloor, verstevigde met de achtste competitiezege de positie in de middenmoot.