EINDHOVEN - Broederlijk naast elkaar op de eretribune van het Philips-stadion zagen de twee hoofdrolspelers van de Eindhovense voetbalsoap uiteindelijk tevreden toe hoe Mateja Kezman zijn ploeg ver in blessuretijd langs FC Twente schoot (1-0).

Met een oplossing in hun onderling conflict in zicht, konden Harry van Raaij en Jan Timmer opgelucht constateren dat PSV niet voor de derde keer binnen anderhalve week een teleurstellend resultaat neerzette.

Volle ziekenboeg

Guus Hiddink ziet geen enkel verband tussen de slechte resultaten en het meningsverschil over zijn nieuwe contract als hoofdtrainer en technisch directeur. Hij noemt de overvolle ziekenboeg als grootste oorzaak van de opeenvolgende nederlagen (NAC, Ajax) en het slechte optreden van zijn ploeg tegen FC Twente. Dat de tegenvallende prestaties synchroon lopen met het meningsverschil tussen de raad van commissarissen en de voorzitter van de club, ziet Hiddink als louter toeval.

Uitgerekend op de dag dat Van Raaij een verhelderend gesprek voerde met het hoogste toezichtsorgaan van de club, zat het de spelers op het veld ook weer eens mee. Ver in blessuretijd strafte aanvaller Kezman de bezoekers voor het missen van drie grote mogelijkheden.

Even voor de wedstrijd groeide de kans dat Hiddink ook na dit seizoen bij PSV actief is. Van Raaij en Hiddink praten na het weekeinde opnieuw met de raad van commissarissen van de club. Doel van het onderhoud is een voor beide partijen bevredigend contract voor Hiddink.

Gemis

Wellicht zal de trainer van PSV tijdens het gesprek ook aan de orde stellen dat de huidige selectie van PSV niet sterk genoeg is om de doelen van de clubleiding na te jagen. In navolging van de verloren duels met NAC en Ajax bleek ook tegen FC Twente dat de Eindhovenaren het gemis van Ooijer, Faber, Bogelund, De Jong en Rommedahl onvoldoende kunnen compenseren. "Ik hoop dat er heel snel drie mensen terugkomen", aldus Hiddink. "Het liefst nog voor de dubbele ontmoeting met Perugia. Dat is echt noodzakelijk."

Grootste dissonant bij PSV was de jongste aanwinst Addo. De van Roda JC teruggehaalde verdediger blunderde in de eerste helft als rechtsback en was na rust ook geen goede vervanger van de geblesseerd uitgevallen Hofland. Addo had overigens wel een aandeel in de enige treffer van de wedstrijd. Na een lange trap naar voren van Addo passeerde Kezman doelman Paauwe van FC Twente.

Beloning

Met zijn eerste treffer sinds 6 december vorig kalenderjaar gaf de spits zijn ploeg een ruime beloning voor een matige wedstrijd. PSV speelde tegen een stug verdedigend FC Twente in een veel te laag tempo en kreeg ook nauwelijks kansen. Slechts Kezman, na een foutje van doelman Paauwe, en Vennegoor of Hesselink waren dichtbij een treffer.

De beste kansen waren voor de bezoekers. Cziommer verscheen halverwege de eerste helft alleen voor doelman Waterreus. Invaller Polak miste na de hervatting twee grote kansen op de openingstreffer. Veel supporters waren al op weg naar huis toen Kezman zijn ploeg alsnog de zege schonk. Timmer, Van Raaij en Hiddink waren er niet minder blij om.