MANCHESTER - Mede door twee treffers van Ruud van Nistelrooij heeft Manchester United zich zaterdag voor het eerst sinds 1999 geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. United won op eigen veld met 4-2 van stadgenoot Manchester City. Scholes en Cristiano Ronaldo maakten de andere goals voor United.

Lange tijd speelde de thuisploeg met tien man, aangezien verdediger Gary Neville zes minuten voor de rust met rood naar de kleedkamers werd gestuurd. City profiteerde daar echter pas laat van. In de laatste twaalf minuten scoorden de bezoekers pas, via Tarnat en Fowler.

De Boer

Ook Frank de Boer hielp een Britse club aan een punt, maar kon er geen overwinning van maken. Hij bewees zijn waarde voor Glasgow Rangers bewezen door in de Schotse competitie een punt te redden in de uitwedstrijd bij Aberdeen (1-1). Via Diamond was Aberdeen in de tweede minuut al op voorsprong gekomen.

Het duurde tot de 87e minuut eer de Nederlandse verdediger raak kopte. De achterstand op koploper Celtic liep op tot tien punten, terwijl Glasgow Rangers ook nog eens een duel meer gespeeld heeft.