LA JOLLA - Het opgeklopte duel tussen de twee beste golfers ter wereld is in La Jolla bij San Diego tot een vroeg einde gekomen, omdat een van hen niet door de schifting is gekomen. Vijay Singh miste de cut in de Buick Invitational door een tweede ronde in 73 slagen.

De Fijiër liet zo de eerste plaats op de wereldranglijst van Tiger Woods ongemoeid. De Amerikaan, zwak gestart met 71 slagen, produceerde op Torrey Pines Golfresort een tweede ronde in 68 en klom op naar de gedeelde 21e plaats in de rangschikking.

Spanning

De strijd op de fairways tussen Woods en Singh was met veel spanning tegemoet gezien. Woods speelde weinig. Singh daarentegen behaalde twaalf toptienplaatsen op rij, waaronder drie triomfen. De uitdager berustte in zijn uitschakeling: "Ik speelde uitstekend maar op de greens ging het totaal mis. Ik kreeg er geen bal in. Nu een week vakantie en dan moet ik maar een nieuwe serie beginnen."

Na de tweede ronde stond de Amerikaanse outsider Stewart Cink aan de leiding met 133 slagen, na een rondje 63. De tweede plaats werd met 135 gedeeld door zijn landgenoten Steve Flesch en John Daly. Beste Europeaan was de Spanjaard Sergio Garcia op de gedeelde tiende plaats met 138.