MILAAN - Martin Verkerk is zijn titel in het indoortennistoernooi van Milaan kwijt. De tweede geplaatste Alphenaar verloor vrijdagavond in de kwartfinale van de Fransman Gregory Carraz: 3-6 6-7. Vorig jaar had de lange Nederlander het toernooi bij verrassing gewonnen in de finale tegen de Rus Jevgeni Kafelnikov.

De 28-jarige Franse laatbloeier Gregory Carraz toonde zich met zijn serve/volleyspel opnieuw een plaag voor een Nederlandse toptennisser. Vorig jaar sloeg de tennisser, nummer 63 op de wereldranglijst, Sjeng Schalken uit de Masters Serie in Parijs. De Limburger was toen zo gefrustreerd dat hij een racket stuk sloeg.

Verkerk was vrijdag op de supersnelle hardcourt ondergrond minder op tik dan donderdag tegen Carraz' landgenoot Nicolas Escudé. Mogelijk was hij ook al met zijn gedachten bij het ABN Amro World Tennis in Rotterdam. Na twee uitschakelingen in de eerste ronde de afgelopen jaren, wil hij dit jaar verder komen. Zeker nu hij zich heeft ontwikkeld tot kopman van het Nederlandse Daviscupteam.