LONDEN - Het formule 1-team van Jordan heeft vrijdag zijn laatste stoeltje vergeven aan de Italiaan Giorgo Pantano. De -jarige coureur neemt de laatst overgebleven vrije plaats in de hoogste autosportklasse in, naast Nick Heidfeld. De afgelopen drie jaar kwam Pantano uit in de Formule 3000.

De Nederlandse rijder Jos Verstappen was lang kandidaat voor de plek, maar kon geen overeenstemming bereiken met het team. Ook een laatste poging van sponsor Trust, begin deze week, leverde geen overeenkomst op. Een woordvoerder van het computerbedrijf bevestigde die gesprekken: "Er is contact geweest tussen onze advocaten en die van Jordan, maar dat heeft niet geleid tot een deal. Dat vinden wij jammer, heel erg jammer."

Raymond Vermeulen, manager van Verstappen, zei nog tot het laatst hoop te hebben gehad op een stoel. "Al was het na afgelopen week natuurlijk wel redelijk duidelijk. Maar zolang er een plaats vrij is, en je hebt wat te bieden, is er een kans. Maar eigenlijk hadden we het hoofdstuk al afgesloten."

Sponsorovereenkomst

Het contact tussen Verstappen en Jordan is stukgelopen op de eisen van de coureur. "Trust had een sponsorovereenkomst", aldus de woordvoerder van het bedrijf. "Maar Jos vond dat contractueel nog niet in orde." De zegsman sluit niet uit dat Trust dit jaar alsnog een team sponsort. "Maar alleen gekoppeld aan Jos." Inmiddels is bij Minardi onduidelijkheid ontstaan over de situatie van de Hongaar Zsolt Baumgartner. De Tsjech kocht zich in bij het team met hulp van staatssteun. De Tsjechische overheid wilde de coureur met een bedrag van 4 miljoen dollar bijstaan. Onder druk van de publieke opinie en een groeiend overheidstekort is die steun inmiddels ingetrokken.

Trust wilde niet ingaan op die mogelijkheid voor Verstappen. "Het is beter dat ik daar geen commentaar op geef", aldus het veelzeggende antwoord van de woordvoerder.