AMSTERDAM - Volgens Sebastian Vettel wordt de hiërarchie in de Formule 1 pas na de eerste paar races definitief duidelijk. Die verwachting sprak de coureur van Red Bull Racing donderdag uit aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

“Het is in het algemeen moeilijk om een goed beeld te krijgen van de testsessies. We waren redelijk tevreden over hoe alles verliep, maar de krachtsverhoudingen zijn nog niet duidelijk”, aldus de titelverdediger tijdens een persconferentie in Melbourne, waar zondag de eerste race zal worden gehouden.

“We zullen minimaal geduld moeten hebben tot de kwalificatie op zaterdag en eigenlijk kunnen we pas na een paar races een trend constateren.”

Vettel is naar eigen zeggen niet bezig met statistieken. De Duitser kan na Juan-Manuel Fangio en Michael Schumacher als derde coureur drie wereldtitels op rij winnen.

“Ik wil het kampioenschap winnen, dat is het doel. Het maakt niet uit of het de derde wordt. Natuurlijk zou het leuk zijn, maar de reden dat ik in de Formule 1 zit is om te racen en om te winnen.”

Vettels teammaat Mark Webber onderstreepte de woorden van de wereldkampioen. “We hadden een goede winter. Het wordt een opwindend seizoen, de eerste races hebben we nodig om te kijken waartoe de auto in staat is.”