AMSTERDAM - Niki Terpstra gaat zaterdag van start in Milaan-San Remo. Hij is de enige Nederlander in de formatie van Omega Pharma-Quick Step voor de Primavera. 

Tom Boonen is de kopman in de Belgische formatie die verder bestaat uit de Fransen Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau, de Belgen Nikolas Maes en Stijn Vandenbergh, de Duitser Gerald Ciolek en Peter Velits uit Slowakije.

Dries Devenyns zit bij Omega Pharma in de lappenmand. De Belg hield aan een val zaterdag in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice een breuk aan zijn linkerschouderblad over.

Hij mist daardoor Milaan-San Remo. Wanneer hij zijn rentree kan maken is nog onduidelijk.

Eerste Chinees

Cheng Ji is zaterdag de eerste Chinese renner die deelneemt aan de Italiaanse klassieker. Ji maakt deel uit van de selectie van de Nederlandse ploeg Project 1t4i.

"Voor zover ik mij kan herinneren, is er nooit een Chinees in onze koers gestart", zei een woordvoerder van de organisatie van de 'Primavera'.

De ploeg, die op 30 maart de naam van de hoofdsponsor bekendmaakt, heeft in de eerste grote voorjaarskoers een sterk Duits karakter met kopman John Degenkolb, Simon Geschke, Roger Kluge en Johannes Fröhlinger. Naast Cheng starten verder nog de Nederlanders Tom Veelers, Koen de Kort en Roy Curvers.