AMSTERDAM - Er is geen sprake van een vete tussen Tim Krul en Robin van Persie, de twee Oranje-internationals die het maandagavond tijdens Arsenal - Newcastle United (2-1) flink aan de stok hadden met elkaar.

Krul zegt dat het duo voorafgaand aan het duel geen problemen met elkaar had, zoals Arsenal-manager Arsène Wenger zich hardop afvroeg.

De onenigheid tussen de keeper van Newcastle en de aanvoerder van Arsenal ontstond nadat Van Persie al vroeg in de wedstrijd klaagde over vermeend tijdrekken van Krul.

Later in de wedstrijd en ook nog na het laatste fluitsignaal zochten de twee elkaar bekvechtend op. Arbiter Howard Webb toonde beide spelers de gele kaart.

Krul behoort sinds enige tijd tot de selectie van het Nederlands elftal. Tijdens de oefentrip naar Zuid-Amerika afgelopen juni, waar hij debuteerde tegen Brazilië, ging hij net zo goed om met Van Persie als met de andere internationals. ''Dat was een prachtige trip voor iedereen binnen Oranje'', meldt Krul aan De Telegraaf.

Veel bijzonders was er wat hem betreft dan ook niet aan de hand tijdens het duel met Arsenal. ''Dit zijn grote wedstrijden, maar eigenlijk speel je die elke week in de Premier League. Het gaat er hier gewoon keihard aan toe. Iedereen doet er alles aan voor zijn ploeg om te winnen. Ik ook.''

Van Marwijk

Bondscoach Bert van Marwijk maakt zich evenmin zorgen over de verstandhouding tussen de twee. ''Dit zijn nu jongens met een pure winnaarsmentaliteit en die heb je nodig op een EK. Ik heb geen behoefte gevoeld om de telefoon te grijpen.''

Het lost zich vanzelf op, meent de keuzeheer. ''Dit soort dingen maakten wij vroeger veel vaker mee. Robin en Tim gaan altijd prima met elkaar om bij Oranje. Dit hoort een beetje bij het vak. Het is pure emotie die bij een wedstrijd hoort en niet iets van jongens die een slechte band met elkaar zouden hebben. Integendeel. We moeten het probleem niet groter maken.''