ZEIST - Ruud Gullit en de KNVB hebben een oplossing gevondenin het conflict rond zijn overgang naar Feyenoord. Deoud-international heeft de voetbalbond een afkoopsom betaald voorzijn nog doorlopende contract tot medio 2005. Dat liet de KNVBdonderdag weten.

Ruud Gullit zal tot en met het EK-kwalificatietoernooi voorspelers onder 19 jaar in mei in dienst blijven van de bond. Per 1juni wordt zijn contract beëindigd. Over de hoogte van de afkoopsomwerden geen mededelingen gedaan.

Voorzitter Jorien van den Herik had er bij de KNVB opaangedrongen om Gullit zonder schadeloosstelling naar zijn club telaten vertrekken. De bond ging hier niet mee akkoord, maar volgensde KNVB heeft Van den Herik bij de onderhandelingen eenbemiddelende rol gespeeld.

Gullit is tevreden met het bereikte akkoord. ''Ik ben blij datik met het team de kans krijg om EK-kwalificatie af te dwingen.''Ook de KNVB is content: ''We zijn tevreden met de oplossing die wehebben getroffen. Ruud wilde zelf ook graag aanblijven tot hetEK-kwalificatietoernooi'', verklaarde de woordvoerder van de bond.

Het team van Gullit strijdt vanaf 20 mei in het tweedekwalificatietoernooi met Spanje, Litouwen en Hongarije om eenplaats bij het EK. Het eindtoernooi is in juli in Zwitserland. Inde voorbereiding speelt de ploeg dinsdag tegen Engeland.