ROTTERDAM – Jordy Clasie verwacht niet dat hij vóór het komende EK bij het Nederlands elftal wordt gehaald, al gaf bondscoach Bert van Marwijk laatst aan dat de twintigjarige Feyenoord-middenvelder bij hem op een lijstje staat.

“Dat was mooi om te horen, maar ik vind het niet erg realistisch om al aan Oranje te denken”, zegt Clasie deze week in het NUsport-magazine.

“Laat mij eerst maar eens bij Feyenoord laten zien wat ik kan.”

Ook Clasies clubgenoot Miquel Nelom ziet zichzelf niet gauw bij Oranje terechtkomen, al is de spoeling op zijn favoriete linksbackpositie dun. “Ik zit nu samen met Jordy bij Jong Oranje, dat is weer een stap omhoog'', zegt de 21-jarige inwoner van Spijkenisse.

“Maar of dat betekent dat ik het in me heb om het Nederlands elftal te halen? Ik weet dat mijn oude trainer John Lammers dat over me heeft gezegd, maar ik denk niet dat ik er al snel bij kan komen. Misschien in de toekomst.”

Europees voetbal

Clasie en Nelom richten zich met Feyenoord op een eindklassering bij de eerste vijf. Zo willen ze zich verzekeren van Europees voetbal in het nieuwe seizoen. “Als dat lukt is mijn seizoen pas écht geslaagd”, aldus Clasie.

“Europees voetbal is de hoofddoelstelling”, vult Nelom aan. “Ik droom wel eens van de Champions League en hoop dat Feyenoord snel weer op dat niveau mag acteren.”

In het nieuwe NUsport-magazine valt een trio-interview met de Feyenoorders Jordy Clasie, Guyon Fernandez en Miquel Nelom te lezen.