MILAAN - Martin Verkerk heeft zijn topvorm uit de Daviscupmeegenomen naar Milaan voor de verdediging van zijn titel in hetindoortoernooi. Hij zette donderdag een grote stap naar mogelijkeprolongatie door een eclantante overwinning op de Fransman NicolasEscudé: 6-3 6-4.

Eerder op de dag vloog Raemon Sluiter uit het toernooi met eennederlaag tegen de Zweed Thomas Johansson. Ook de populaire KroaatGoran Ivanisevic werd uitgeschakeld in zijn tweede enkelspel.

Gevaarlijk

De 27-jarige Nicolas Escudé was een gevaarlijke tegenstandervoor Martin Verkerk. De tweevoudig winnaar van het ABN Amro WorldTennis Tournament kende een superstart van het nieuwe jaar. Hij wonhet toernooi in Doha na een langdurige herstelperiode van eenernstige heupblessure.

Verkerk bleek de overgang van het gravel in Maastricht, waar hijhet grootste aandeel had in de triomf van het NederlandseDaviscupteam op Canada, naar het snelle hardcourt in Milaanuitstekend te hebben verteerd. In de eerste ronde tegen deItaliaanse outsider David Sanguinetti was hij al goed bezig en inde tweede ronde tegen Escudé haalde hij zijn beste tennis boven.

''Tegen Sanguinetti speelde ik niet zo goed'', vond Verkerk zelf,''ik moest me toen nog aanpassen van het gravel naar de supersnellebaan hier. Tegen Escudé liep het uitstekend en kan ik zeggen dat ikop een snelle ondergrond mijn vorm goed kan etaleren.''

Laatbloeier

In de kwartfinale is opnieuw een Fransman zijn opponent, GregoryCarraz. Deze 28-jarige laatbloeier is een service-volleyspeler.Eind vorig seizoen wist hij in de Masters Serie van Parijs SjengSchalken te verslaan. De Limburger kreeg niets klaar tegen hem ensloeg na afloop gefrustreerd zijn racket kapot. Verkerk kan metCarraz een wedstrijd hard serveren aangaan.

De comeback van Goran Ivanisevic duurde in Milaan twee ronden.De Kroaat ging in een spannend duel ten onder tegen de SpanjaardTommy Robredo: 4-6 7-5 6-7. Ivanisevic kwam in Milaan voor heteerst in wedstrijden uit sinds juni vorig jaar. De 32-jarigeWimbledonkampioen 2001 verloor in de eerste ronde van Queen's.Ivanisevic is volgende week te bewonderen in Rotterdam.Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft hem een wildcardtoebedeeld.