AMSTERDAM - Joaquin Rodriguez heeft de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Spaanse kopman van Katoesja reed met nog een kilometer te gaan weg uit de groep met favorieten en hield nipt stand.

Wout Poels en Johnny Hoogerland finishten als zesde en tiende. De Amerikaan Christopher Horner behoudt de blauwe leiderstrui.

Nadat de vier laatste overblijvers van een kopgroep waren ingerekend, regende het aanvallen op weg naar de finish in Offida.

De pogingen van Poels, Danilo di Luca, Domenico Pozzovivo en Christophe Riblon waren allemaal tot mislukken gedoemd. Rodriguez wachtte het juiste moment af en hield in de bergoplopende slotkilometer knap stand.

De Tirreno-Adriatico eindigt dinsdag met een 9,3 kilometer lange, vlakke tijdrit in San Benedetto del Tronto. Horner verdedigt een voorsprong van vijf seconden op de Tsjech Roman Kreuziger.

Vincenzo Nibali staat op zes seconden derde. Hoogerland is op de zesde plaats met een achterstand van 48 seconden de beste Nederlander.

Jongerenklassement

Poels veroverde de leiderstrui in het jongerenklassement. ''Een goed klassement was mijn doel en dan doe je automatisch mee in het jongerenklassement'', aldus de Limburger, die zijn concurrent Cameron Meyer in de trui afloste.

''Natuurlijk voelt dit bijzonder. Zo vaak sta je niet op het podium. Ik ben in deze Tirreno steeds bij de eerste 20 geëindigd. Dat geeft aan dat ik hier heel constant heb gereden. Wat dat betreft ben ik weer een stap verder dan vorig jaar'', liet Poels op zijn website weten.