AMSTERDAM - Real Madrid is zaterdag aan puntverlies bij Real Betis Sevilla ontsnapt. De ploeg van José Mourinho won de lastige uitwedstrijd dankzij twee bevliegingen van Cristiano Ronaldo met 2-3.

Real Madrid had het erg lastig tegen Betis. De thuisploeg kwam na tien minuten spelen zelfs op voorsprong. Jorge Molina rondde een mooie counter doeltreffend af.

Real herstelde zich vrij snel en nog binnen het half uur trok Gonzalo Higuaín de stand alweer gelijk.

'De Koninklijke' ontsnapte vlak voor rust nog wel aan een achterstand. Iker Casillas verkeek zich op een vrije trap, maar zag tot zijn opluchting de bal boven hem op de deklat belanden.

Ronaldo

Cristiano Ronaldo zette zijn ploeg vlak na de wissel wel op voorsprong. De topscorer van de Primera Division scoorde op aangeven van Marcelo. Het was voor Ronaldo pas zijn eerste doelpunt tegen Betis. De Portugees heeft nu tegen elk team in de Primera Division gescoord.

Lang kon Real echter niet van de voorsprong genieten. Betis kwam via een goal van Jefferson Montero al snel langszij. Ronaldo bezorgde de Madrilenen toch nog de overwinning. De aanvaller was attent nadat keeper Fabricio een kopbal van Sergio Ramos niet afdoende had gekeerd.

De Madrilenen mochten over geluk niet klagen. Twee zuivere handsballen in de eigen zestienmeter werden over het hoofd gezien.

Real breidt de voorsprong in de competitie op FC Barcelona door de zege uit naar dertien punten. De regerend landskampioen komt zondag nog in actie tegen Racing Santander.

Malaga

Malaga was eerder op de dag al opgerukt naar de vierde plaats in de Spaanse Primera Division, achter Real Madrid, Barcelona en Valencia.

De rijke club uit Andalusië streefde Levante op de ranglijst voorbij door het onderlinge duel met 1-0 te winnen.

De 22-jarige Venezolaanse spits Rondon kopte zes minuten na rust raak op aangeven van Joaquin.

Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen, de Nederlandse werknemers van Malaga, bekeken de wedstrijd vanaf de reservebank.

Ronaldo redt Real Madrid