UTRECHT - Pas in de negentigste minuut verzekerde FC Utrecht zich woensdag van een punt tegen Willem II. De thuisploeg kwam twee keer op achterstand, maar vocht zich knap terug in het duel, 2-2. Op de ranglijst zullen beide ploegen weinig baat hebben bij de puntendeling. Willem II handhaaft zich in de subtop, terwijl FC Utrecht nog altijd genoegen moet nemen met een plaats in de middenmoot.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voor FC Utrecht stond in de goedgevulde Galgenwaard een plaats in de subtop op het spel. De ploeg van trainer Foeke Booij speelt tot nu toe een wisselvallig seizoen en vindt zichzelf terug op de e plaats in de eredivisie. Na de winterstop won het elftal pas één keer.

Willem II daarentegen is, ondanks een matige start van de tweede seizoenshelft, waarin het achtereenvolgens trainer Wotte en sterspeler Landzaat kwijtraakte, de nummer zes op de ranglijst en kon bij winst afstand nemen van Utrecht in de strijd om Europees voetbal.

Rommelig

In de eerste helft, die rommelig begon, had de thuisploeg het beste van het spel. In de 21e minuut had verdediger Keller de beste mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Hij kopte uit een voorzet van Van den Bergh hard op de vuisten van doelman De Vlieger. Willem II zette daar een afstandsschot van Sjoekov tegenover, dat via Ponk naast ging.

Victoria

Ondanks het veldoverwicht van Utrecht kwam Willem II knap op voorsprong. De Antilliaanse international Victoria, die volgende week woensdag met zijn land de uitwedstrijd tegen Antigua speelt, maakte het doelpunt. Hij werd diep gestuurd door Sjoekov, hield de bal knap bij zich en rondde beheerst af, 0-1.

In dezelfde minuut kwam Utrecht alweer op gelijke hoogte. Calabro speelde zich knap vrij op het middenveld en gaf de pass op Tanghe, die zijn zesde seizoensdoelpunt maakte, waarmee de Belg nu clubtopscorer van Utrecht is, 1-1.

Na rust duurde het bijna twintig minuten voordat er wat leven in het duel kwam. Voor die tijd controleerde Willem II het duel en creëerden beide ploegen amper een kans. Alleen Calabro was dicht bij een treffer, maar zijn schot ging hoog over.

De slotfase van het duel was echter alleszins het aankijken waard. Utrecht vocht voor de overwinning en speelde opportunistisch. Dat leidde tot wat kansjes èn voor ruimte voor Willem II. Denneboom maakte daarvan in de 81e minuut knap gebruik. Uit een counter maakte hij de 1-2. FC Utrecht gaf zich echter niet gewonnen en kwam via invaller De Groot alsnog terug tot 2-2.