INDIAN WELLS - Michaëlla Krajicek is er woensdagnacht in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Indian Wells. 

De Nederlandse was na drie lange sets net iets sterker dan de Poolse Urszula Radwanska. Het werd 3-6, 6-4, en 6-4 voor Krajicek.

Krajicek, inmiddels de nummer 80 van de wereld, stond in de VS ruim 2,5 uur op de baan.

Ze speelt in de volgende ronde van het sterk bezette toernooi tegen de Chinese Zheng Jie, de nummer 31 van de plaatsingslijst.

Rus

Eerder op de dag wist Arantxa Rus zich niet te plaatsen voor de tweede ronde. Rus, 98e op de wereldranglijst, moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Britse Elena Baltacha: 6-3, 4-6 en 3-6.

De 21-jarige Nederlandse kreeg genoeg kansen tegen de nummer 62 van de wereld.

Na de eerste set naar zich toe te hebben getrokken, stond ze zowel in de tweede als in de derde set met een break voor. Die kon ze in beide gevallen echter niet vasthouden.

Schoorel

Thomas Schoorel kwam in de laatste kwalificatieronde van Indian Wells in actie. De Amsterdammer slaagde er door een nederlaag tegen de Oekraïener Sergei Boebka niet in zich voor het hoofdevenement te plaatsen: 3-6, 6-3 en 4-6.

Schoorel speelde tegen Boebka, zoon van de legendarische polsstokhoogspringer, een matige partij. De opslag van Schoorel, een van zijn grootste wapens, haperde. Hij sloeg slechts de helft van zijn eerste services binnen de lijnen.