BARCELONA - FC Barcelona vervolgde woensdagavond een reeks zeer sterke optredens in Europa met een monsterzege op Bayer Leverkusen: 7-1, na een ruststand van 2-0.

Wie anders dan Lionel Messi eiste met vijf treffers weer de hoofdrol voor zich op. Vooral zijn twee doeltreffende stiftballetjes waren van grote schoonheid.

Nog nooit eerder scoorde een speler tijdens een wedstrijd in de Champions League vijfmaal.

De ruime zege van FC Barcelona volstond ruimschoots voor een plaats bij de laatste acht van de meest prestigieuze competitie voor clubteams. Leverkusen verloor voor eigen publiek al met 1-3 en verliet het speelveld dus na twee ontmoetingen met een nederlaag van dubbele cijfers.

Klein wonder

De nummer vijf van de Bundesliga, zaterdag nog te sterk voor Bayern München (2-0), kreeg al snel het gevoel dat de kans op een stunt ongeveer net zo groot was als sneeuw in de Sahara.

Leverkusen zag van dichtbij hoe de thuisclub de bal van voet naar voet liet gaan. Het was een klein wonder dat de openingstreffer van Messi tot de 25e minuut op zich liet wachten. Het fraaie stiftje was alweer zijn 125e treffer in 150 officiële duels in Camp Nou.

Na een doeltreffend schuiver in de 42e minuut (2-0) verraste de Argentijn de arme doelman Leno opnieuw met een lobje (3-0).

Staande ovatie

Invaller Tello tekende voor 4-0, waarna opnieuw Messi voor 5-0 zorgde. Na de tweede treffer van Tello stonden er nog 28 minuten op het scorebord.

Gelukkig voor Leverkusen trof daarna alleen nog Messi eenmaal doel. Karim Bellarabi bepaalde de eindstand op 7-1. Hij kreeg van de supporters van Barcelona een staande ovatie.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd

Messi velt Leverkusen