GELSENKIRCHEN - Klaas-Jan Huntelaar mist donderdag definitief de uitwedstrijd van Schalke 04 in de Europa League bij FC Twente. De topschutter hervatte woensdag voorzichtig de looptraining. 

Dat zei coach Steve McClaren woensdag in aanloop naar de confrontatie met de Duitsers.

Wel ontbreken nog Denny Landzaat en Wesley Verhoek, die nog steeds niet fit zijn. Verhoek kwam nog niet uit voor FC Twente, sinds hij in de winterstop overkwam van ADO Den Haag.

Joshua John is niet speelgerechtigd voor de Europees voetbal.

De eerste ontmoeting tussen FC Twente en Schalke is donderdagavond in De Veste van Enschede.

Topaanvallers

Ondanks de absentie van Klaas-Jan Huntelaar vreest McClaren de aanval van Schalke. ''Het uitvallen van Huntelaar zal voor hen een teleurstelling zijn, maar ze hebben met Raul en Marica nog meer topaanvallers in huis."

"Het is voor onze defensie een nieuwe test om tegen zo'n aanval te spelen. We spelen thuis en het zou ideaal zijn om geen tegendoelpunt te krijgen."

Schalke is volgens McClaren favoriet. ''Als je naar de kwaliteiten en de grootte van de club kijkt, horen zij thuis in deze fase van de Europa League."

Zeldzaam

McClaren wilde niet te veel terugkijken naar de historische 6-2 zege op PSV. ''Dat soort wedstrijden is zeldzaam, maar de spelers moeten met beide benen op de grond blijven staan. Je mag 24 uur nagenieten van een wedstrijd en daarna is het focussen op het volgende duel."

Zijn middenvelder Willem Janssen kan zich daarin vinden. ''Dit is weer een nieuwe uitdaging tegen een grote club. Het is lekker dat we in een goede fase zitten. Dan is het fijn om veel duels te spelen."

Afgaande op de quoteringen van wedkantoor Unibet maakt Twente donderdag gebruik van het thuisvoordeel. Degenen die inzetten op een thuiszege, krijgen hun inleg met de factor 2,10 uitgekeerd als de Tukkers zegevieren.

De quoteringen van een remise en uitzege, respectievelijk 3,25 en 3,30, liggen hoger.