LONDEN - In de Engelse competitie heeft Manchester United woensdag een verrassende nederlaag in eigen huis geleden. Op Old Trafford was Middlesbrough te sterk, 3-2. Van Nistelrooij scoorde wel voor United.

Job, international van Kameroen, maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. Daarvoor was Manchester United teruggekomen van een achterstand van 2-0, door treffers van Van Nistelrooij -zijn achttiende- en Giggs. Bij Middlesbrough, dat de Braziliaan Juninho twee keer zag scoren, speelde Zenden mee.

Arsenal staat nu vijf punten voor op Manchester United. De Londense formatie had een dag eerder gewonnen van Southampton, 2-0. Chelsea naderde United tot op een punt, door te winnen van Portsmouth. Voor Chelsea maakten Parker en Crespo de doelpunten.

Bij Chelsea was Melchiot basisspeler en viel Hasselbaink in. Portsmouth speelde met de in Nederland bekende verdedigers De Zeeuw, Pasanen en Stefanovic. Liverpool won van Manchester City, 2-1. Owen, die in de Premier League sinds oktober geen doel meer trof, opende de score voor de Reds. Oud-Feyenoorder Bosvelt was basisspeler bij City.