AMSTERDAM - Bewindvoerder Dave King verwacht dat de Schotse topclub Glasgow Rangers de huidige financiële problemen niet overleeft. Dat stelt hij woensdag in een verklaring.

"Ik geloof niet dat er redelijke kans is dat het bedrijf de surseance overleeft. Ik geloof dat opheffing onvermijdelijk is."

Voor de spelers van de Rangers is er overigens nog hoop. Een nieuw op te richten bedrijf zou de licentie kunnen overnemen en lid kunnen worden van de Schotse voetbalbond SFA. De club kan op die manier een doorstart maken.

Europees voetbal zit de komende jaren waarschijnlijk niet in. Voor komend jaar komt de door de UEFA gestelde deadline te vroeg. Als de club failliet gaat, volgt automatisch een uitsluiting voor nog twee jaar.

King legt de schuld voor de financiële problemen vrijwel volledig bij clubeigenaar Craig Whyte. Die nam afgelopen zomer de club over en stelde schulden af te lossen, maar deed dat niet.

Belastingdienst

Hij gebruikte zelfs geld dat hij aan de belastingdienst moest betalen om andere rekeningen te voldoen, terwijl hij volhield dat hij eigen geld in de club pompte.

Vriendelijk voor Whyte is King dan ook niet. De bewindvoerder stelt dat Whyte hem actief tegenwerkte terwijl hij een volledig beeld van de financiële situatie probeerde te krijgen. "De harde waarheid is dat Craig Whyte de loyaliteit van de fans heeft misbruikt."