INDIAN WELLS - Michaella Krajicek heeft zich dinsdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van Indian Wells in de VS. 

De Nederlandse rekende in de tweede kwalificatieronde in drie sets af met de Luxemburgse Mandy Minella: 6-4 5-7 6-3.

Krajicek had het enorm lastig tegen de nummer 93 van de wereld. Ze leverde in de 2,5 uur durende partij liefst zeven keer haar service in en sloeg twaalf dubbele fouten.

De nummer tachtig op de wereldranglijst is de laatste weken bezig aan een opmars. Zowel in Acapulco als Memphis haalde ze de kwartfinales van een WTA-toernooi.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft Krajicek de Poolse Urszula Radwanska. De twee vorige ontmoetingen, in 2004 en 2009, won Krajicek allebei. Radwanska staat 85e op de wereldranglijst, vijf plekken lager dan Krajicek.

Schoorel

Thomas Schoorel plaatste zich voor de tweede ronde van de kwalificaties van Indian Wells. De lange Nederlander was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Dennis Novikov: 6-1 7-6 (7).

Schoorel, de nummer 125 van de wereld, neemt het in de volgende ronde op tegen de Oekraïener Sergei Boebka, die op plek 191 op de wereldranglijst staat.

Boebka, zoon van een legendarische Russische polsstokhoogspringer, versloeg in drie sets de Braziliaan Joao Souza: 6-2 5-7 7-6 (5).