LONDEN - Arsenal was dinsdagavond heel dicht bij een wonder in Londen. De formatie van coach Arsène Wenger had bij rust al bijna de 4-0-achterstand tegen AC Milan ongedaan gemaakt.  

Zo plaatsten Mark van Bommel en Urby Emanuelson zich voor de kwartfinales van de Champions League.

Arsenal maakte de intenties in de eerste minuten meteen duidelijk. AC Milan werd onder druk gezet en de thuisploeg kreeg direct kansen.

Al in de zevende minuut was het raak: Verdediger Laurent Koscielny kopte binnen vanuit een corner. Hij was aan de aandacht van Van Bommel ontsnapt.

Overlopen

De schrik zat er meteen in bij de Italianen. Het middenveld met Van Bommel en Emanuelson werd overlopen.

De zwak spelende Van Bommel had al voor de openingstreffer een gele kaart gepakt, waardoor hij geschorst is voor de heenwedstrijd bij de laatste acht.

Tomas Rosicky, die vooraf nog een twijfelgeval was, was de grote aanjager bij Arsenal en bekroonde dat halverwege de eerste helft met een doelpunt. De Tsjech plaatste de bal, na geklungel in de Italiaanse defensie, precies in de hoek achter doelman Christian Abbiati. Opeens gingen de supporters in het Emirates Stadium er echt in geloven.

Overtuigend 

Aan het einde van het eerste bedrijf ging Alex Oxlade-Chamberlain er met de bal vandoor. De jonge middenvelder kwam in het strafschopgebied ten val tussen twee spelers van AC Milan.

De Sloveense arbiter Damir Skomina wees op aanraden van zijn assistent naar de stip. Robin van Persie, eerder al dichtbij een treffer met een afstandsschot, trof overtuigend doel en bracht de stand op 3-0.

Na ongetwijfeld een donderspeech van coach Massimiliano Allegri in de rust kwam Milan in de tweede helft beter voor de dag.

Dé kans

Toch kreeg Van Persie, na balverlies van Van Bommel, dé kans om een verlenging af te dwingen. Zijn stiftje werd echter gered door Abbiati. Aan de andere kant kon Antonio Nocerino het tweeluik beslissen, maar hij mikte van dichtbij op doelman Wojciech Szczesny.

Gelukkig voor hem bleek het dappere Arsenal al moegestreden en kon het geen vierde treffer meer afdwingen.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd en de reacties van Van Persie, Emanuelson en Van Bommel