AMSTERDAM - Benfica hoort bij de beste acht clubs van Europa. De Portugezen bereikten dinsdagavond de kwartfinales van de Champions League door Zenit St. Petersburg uit te schakelen.

In het Estadio da Luz werd het 2-0 voor de thuisploeg.

De heenwedstrijd was door Zenit met 3-2 gewonnen, waardoor Benfica op doelsaldo verder bekert.

Benfica domineerde, maar het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft alvorens de thuisploeg het overwicht omzette in een voorsprong.

Op aangeven van de Belg Axel Witsel zorgde de Uruguayaan Maximiliano Pereira voor het openingsdoelpunt.

Counter

De Russische gasten werden ook na de pauze flink onder druk gehouden en kregen sporadisch een kans via de counter. Toen Zenit in de slotfase alles op alles ging zetten om zich bij de beste acht van de Champions League te scharen, profiteerde Benfica optimaal van de geboden ruimte.

De Uruguayaan Nelson Oliveira rondde een vlijmscherpe counter succesvol af en loodste zodoende zijn equipe naar de kwartfinales.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat Benfica bij de laatste acht hoort van het belangrijkste Europese clubtoernooi. In dat jaar elimineerde de club onder leiding van coach Ronald Koeman in de achtste finales Liverpool, waarna in de volgende ronde Barcelona een maatje te groot bleek.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd