DEN HAAG - ADO Den Haag heeft woensdagavond de ban in heteigen Zuiderpark gebroken. De ploeg van interim-trainer LexSchoenmaker behaalde in de negende thuiswedstrijd de eerstecompetitiezege. FC Groningen, uit het Oosterpark, was hetslachtoffer van de Haagse dadendrang na rust: 3-1.

Na drie uitwedstrijden, goed voor drie punten (1-0 tegen AZ),begon ADO vol verwachting aan de eerste thuiswedstrijd in 2004. Denieuwkomers Saavedra, Toda, Simons en Oulida debuteerden in hetZuiderpark. Aanvaller Platvloet maakte na een absentie van vijfmaanden zijn rentree, hoewel de voormalige topscorer van Heracles(28 treffers vorig seizoen) nog wel op de bank moest beginnen.

Zorgenkindje

Enige punt van 'zorg' voor ADO was de gedwongen terugkeer vanJansen onder de lat. Hij verving collega De Vries, die door eenknieblessure niet beschikbaar was. Routinier Jansen (36) speelde inde eerste competitiehelft nogal wat ongelukkige wedstrijden, waarnahij zijn basisplaats aan de dertien jaar jongere De Vries verloor.

De eerste helft bood slecht voetbal, veel overtredingen en eenprachtig doelpunt. Aanvoerder Van Gessel van FC Groningen scoordein de 25e minuut uit de enige uitgespeelde aanval. Hij schoot knapraak nadat De Witte met het hoofd een dieptepass van Matthijspanklaar had gelegd, 0-1.

Vol vuur

Met twee verse krachten (Rijaard en Stroeve) begon ADO Den Haagvol vuur aan de tweede helft. Binnen tien minuten was het 1-1.Simons profiteerde van goed werk van ploeggenoot Van der Gun, naeen blunder in de Groningse defensie, 1-1. Drie minuten laterleidde de ontketende thuisploeg dankzij een fraaie halve omhaal vanStroeve, 2-1. Opnieuw Simons, uit een strafschop, besliste deenerverende wedstrijd in de extra tijd, 3-1.