AMSTERDAM - Jenson Button denkt dat McLaren in veel betere vorm verkeert dan een jaar geleden en al vanaf de eerste Grand Prix de kans heeft om Red Bull Racing te verslaan.

De Britse renstal begon aan het seizoen 2011 met een achterstand, nadat het tijdens de winterstop diverse problemen kende. In de aanloop naar het komende seizoen verlopen de tests met de MP4-27 echter voorspoedig.

Button gaat er dan ook van uit dat zijn team het gat naar Red Bull, dat vorig jaar met Vettel het seizoen domineerde, heeft gedicht. "Ik ben veel blijer met hoe we er nu voor staan ten opzichte van vorig jaar", aldus de Engelsman tegenover de Daily Mail.

"Vorig jaar hadden we problemen met de uitlaat, maar we hadden ook gewoon het probleem dat we niet echt snel waren. Dit jaar zijn er geen zaken waar ik bang voor ben."

Red Bull won in 2011 twaalf van de negentien Grand Prix en pakte zowel de rijders- als de constructeurstitel. Button verwacht dat het dit jaar anders zal lopen.

"Ik denk dat het veel dichter bij elkaar zal zitten. Red Bull zal niet het voordeel hebben dat ze vorig jaar hadden. Dat biedt ons flinke kansen."

De openingsrace vindt op 18 maart plaats in het Australische Melbourne.