AMSTERDAM - PSV heeft in een persbericht de fans om begrip gevraagd. FC Twente was zondag met liefst 2-6 te sterk voor de ploeg van Fred Rutten. Na afloop van het duel gingen supporters van PSV verhaal halen bij de hoofdingang van het Philips-stadion.

De clubleiding heeft gesprekken gevoerd met spelers en supporters en hoopt dat de fans begrip tonen.

"PSV is uiteraard zeer teleurgesteld na het duel met FC Twente. Bij een topclub kan zo’n uitslag niet zonder een fundamentele herbezinning blijven", is te lezen in het persbericht.

Excuus

"Het gevoel dat nu overheerst, is om een excuus over te brengen aan alle supporters die terecht zwaar teleurgesteld zijn."

"PSV heeft indringend gesproken met alle partijen, inclusief de supportersverenigingen en de spelers. De uitgangspositie daarbij is dat de kans op sportieve successen, ook op de korte termijn, zo goed mogelijk moet blijven."

Rutten

Twijfel over de positie van trainer Fred Rutten is er intern niet. ''Mogelijke maatregelen die de rust slechts tijdelijk terugbrengen zonder uitzicht op verbetering zijn begrijpelijk na de emotie van de wedstrijd, maar worden door alle partijen nu niet gesteund."

Technisch manager Marcel Brands neemt de zorgen van de supporters serieus. ''Je ziet dat er heel weinig krediet is, zeker na zo'n wedstrijd. We hebben twee jaar geen prijs gewonnen en de supporters maken zich zorgen", zei hij voor de camera van de NOS.

Angst

Toch is Brands er zelf ook niet gerust op. ''Natuurlijk slaat ook bij ons de angst erin. Maar iedereen weet hoe ik over Rutten denk en ik ben er niet van om ineens drastische maatregelen te nemen."

PSV moet donderdag op bezoek bij Valencia voor de Europa League en speelt drie dagen later in Breda tegen NAC. Brands wil Rutten geen ultimatum stellen. ''Bij elke topclub heeft de trainer het moeilijk na drie of vier nederlagen."

De Eindhovense formatie staat na het verlies tegen FC Twente met 48 punten uit 24 wedstrijden op de derde plaats in de eredivisie, met een punt achterstand op AZ. FC Twente heeft ook 48 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Ajax staat vierde met 46 punten.

Lees alles over de eredivisie op NUsport