AMSTERDAM - Het contract van Alberto Contador bij Saxo Bank is vanwege zijn schorsing automatisch ontbonden. Dat vloeit voort uit de regels en bepalingen die de UCI laat opnemen in de rennerscontracten.

Een van die regels is dat een coureur die positief test op doping niets meer mag doen voor zijn equipe.

Een maand geleden schorste het sporttribunaal CAS de klimmer met terugwerkende kracht voor twee jaar voor zijn positieve test op clenbuterol tijdens de Tour de France van 2010.

De 29-jarige Contador werd zaterdag in Deense media in verband gebracht met een transfer naar Movistar. Voor deze ploeg rijden onder anderen Alejandro Valverde en Juan José Cobo.

Minpunten

Overigens heeft Contador minpunten gekregen door zijn schorsing, hetgeen hem minder aantrekkelijk maakt op de transfermarkt. Begin augustus mag de Spanjaard weer koersen.

Aan de hand van het aantal behaalde punten, voluit World Tour-punten, bepaalt de UCI welke ploegen deel uitmaken van de World Tour, het hoogste niveau.

Aangezien Saxo Bank al bijzonder weinig punten heeft, lijkt de kans klein dat de Deense ploeg zal proberen om Contador opnieuw te binden.

De licentie van equipe van Bjarne Riis staat toch al op de tocht omdat ze mogelijk de punten die Contador vorig seizoen behaalde moet inleveren.