NEW JERSEY - NBA-ster Deron Williams heeft zondagnacht geschiedenis geschreven voor de New Jersey Nets. Hij maakte maar liefst 57 punten in de door zijn ploeg gewonnen wedstrijd tegen Charlotte Bobcats (104-101). 

Nog nooit in de geschiedenis van de club was een speler zo goed op schot tijdens een duel in de NBA.

Williams reageerde rustig op zijn opmerkelijke prestatie. ''Vijftig punten is een grote zaak'', besefte hij. ''Maar het telt niet, als je dan niet wint. Gelukkig is dat ons ook gelukt.''

Williams scoorde zeventien punten in de eerste helft. In het tweede bedrijf was hij met veertig punten nauwelijks te stoppen.

De 27-jarige 'D-Will' werkte overigens in november nog een wedstrijd op Nederlandse bodem af. Hij kwam tijdens de NBA-lockout tijdelijk uit voor het Turkse Besiktas, waarmee hij ZZ Leiden in Europees verband twee keer versloeg.

Topper

In de topper van zondagnacht was namens de Los Angeles Lakers Kobe Bryant op dreef. Tegen Miami Heat toonde hij zich voldoende hersteld van zijn vorige week opgelopen hersenschudding en gebroken neus.

In de met 93-83 gewonnen wedstrijd tegen de Heat was Bryant, die met een masker speelde, goed voor 33 punten.

De vedette van de Lakers raakte een week geleden tijdens de NBA All-Star Game geblesseerd, nadat hij in het gezicht werd geraakt door guard Dwyane Wade van Miami Heat. Wade werd door het publiek uitgejouwd tijdens de wedstrijd tussen de Lakers en de Heat.

Hoofdrol Rondo

In de TD Garden in Boston stond een ander fraai affiche op de rol. De Celtics zegevierden daar mede dankzij een ongekende prestatie van Rajon Rondo tegen de New York Knicks.

Paul Pierce maakte 34 punten tijdens de met 115-111 gewonnen wedstrijd, maar de hoofdrol was voor Rondo. De slechts 1,83 meter noteerde een zogeheten triple-double. Hij kwam tot achttien punten, zeventien rebounds en twintig assists.

Het is volgens ESPN pas de derde keer in de historie van de NBA dat iemand een trible-double van minimaal vijftien-vijftien-twintig op de borden zet. Rondo overklaste zijn opponent Jeremy Lin. De revelatie van de NBA kwam niet verder dan veertien punten, vier rebounds en vijf assists.