PALM BEACH GARDENS - Rory McIlroy heeft zondag de Honda Classic in Florida op zijn naam geschreven. Door de zege mag de Noord-Ierse golfer zich de nieuwe nummer één van de wereld noemen.

McIlroy hield in Palm Beach Gardens de Amerikaan Tiger Woods achter zich. De Amerikaan, jarenlang de beste golfer van de wereld, draaide zondag een geweldige ronde van 62.

Het was uiteindelijk net niet genoeg. McIlroy hield stand met een score van 69 (twee birdies en een bogey) en bleef Woods twee slagen voor.

Na Bernhard Langer, Severiano Ballesteros, Nick Faldo, Ian Woosnam, Lee Westwood, Martin Kaymer en Luke Donald is Rory McIlroy de volgende Europeaan die zich de nummer één van de wereldranglijst mag noemen.

Jongste na Woods

De 22-jarige McIlroy neemt de eerste plek op de wereldranglijst over van de Engelsman Luke Donald, die verstek liet gaan bij het prestigieuze PGA-toernooi.

Hij is na Woods, die de ranking 623 weken aanvoerde, de jongste mondiale nummer één. Ook met de bankrekening van McIlroy zit het wel goed. Hij verdiende met de winst ruim 750.000 euro.

Vanaf donderdag kan de concurrentie de achterstand op McIlroy weer inhalen. Bij het WGC Championship zijn Donald en Lee Westwood, de nummer drie van de wereld, er evenals Woods bij.